Culinaire Rally 2019 geslaagd

Geplaatst op 13-10-2019
« Terug naar Nieuws

Deur den Achterhoek

Zaterdag 12 oktober 2019 vond de 3e editie van de JCI Arnhem Culinaire Rally plaats. Vijf verschillende stops, en steeds een klein instructieblaadje met 'bolletje-pijl' instructies om er te komen. Opmerkelijk was dat deze editie alle klassieke auto's al op stal stonden voor de winterslaap en er alleen moderne auto's meereden. Dat mocht de pret echter niet drukken. Een klein maar vriendelijk gezelschap, re-de-lijk weer en prachtige locaties met lekkere hapjes tekenden een dag met vele mooie herinneringen en nieuwe kennismakingen.

Foto's: Vera Gemmink van Veerbeelding (Facebook)

Start: Bronkhorst

Wist jij dat Bronkhorst in gemeente Bronckhorst (let op de spelling) ligt? De start vond plaats in het kleinste stadje van Nederland met een rijke historie. Na een rondwandeling door het volledige dorp (pakweg 5 minuten) zochten we onze bolides op bij de naburige parkeerplaats en begon de tocht.

Vierakker: Chocolaterie Magdalena

Op een team van twee dames na vond iedereen deze lokatie op eigen kracht. Chocolaterie Magdalena is gestart door een bevlogen chocoladeliefhebster, en gaf ons naast een ontvangst met koffie en heerlijke chocolaatjes ook een demonstratie van hoe chocolade-lekkernijen worden geproduceerd.

Doetinchem: Kasteel Slangenburg

Aan de buitenrand van Doetinchem bevindt zich een parel van een landhuis: Kasteel Slangenburg. Hier nuttigden wij temidden van een groen Gelders landschap een eenvoudige doch voedzame lunch.

Wehl: Landwinkel De Verse Kers

De volgende stop bevond zich aan de andere kant van Doetinchem. Dat wordt een heel stuk lastiger als de route over een aantal straten loopt die opengebroken zijn 😊. Uiteindelijk is toch iedereen in Wehl aangekomen, waar we tussen de Dexter-koeien en scharrelvarkens heerlijke streekproducten konden inslaan voor vanavond op de bank.

Zevenaar: Stadsbrouwerij en Proeflokaal Wittenburg

Aan alle mooie dingen komt een eind - zo ook de rally.

 

Wil jij ook gave dingen doen met jonge, ambitieuze mensen (zoals rally's, workshops en maatschappelijke projecten)? Word dan ook lid van de Juniorkamer Arnhem.