Op bezoek bij de nieuwbouw van het Rijnstate Ziekenhuis

Geplaatst op 10-01-2019
« Terug naar Nieuws

Nieuwbouw Rijnstate

In het Rijnstate Ziekenhuis in Arnhem Noord wordt hard gewerkt aan een aantal nieuwbouwprojecten. Zo wordt er momenteel een nieuw centrum voor Vrouw en Kind gerealiseerd en worden zowel de Operatiekamers als Intensive Care vernieuwd en uitgebreid.

Rondleiding voor leden JCI Arnhem

Op donderdag 10 januari was JCI Arnhem op uitnodiging van Stichting Vrienden van Rijnstate te gast in het ziekenhuis. Willem-Jan Hanegraaf, programmadirecteur van Rijnstate, verzorgde daar speciaal voor JCI Arnhem een rondleiding langs de verschillende bouwprojecten.

Qwiek.up in actie

Voor de rondleiding werd eerst de Qwiek.up op de kinderafdeling gedemonstreerd. Een Qwiek.up is een mobiel projectieapparaat die in Rijnstate wordt ingezet bij de behandeling van kinderen. Kinderen zijn vaak bang of zenuwachtig voor een behandeling. Met behulp van een Qwiek.up worden er filmpjes op wand of plafond geprojecteerd. Hiermee wordt stress en angst bij de kinderen tot een minimum beperkt. Niet alleen een verbetering van het comfort voor kinderen, maar ook voor het behandelend personeel.  

Mede mogelijk gemaakt door JCI Arnhem

De drie Qwiek.up projectoren die Rijnstate in gebruik heeft, zijn gefinancierd met de opbrengst van het Ekris Sonsbeek Open 2017. Aangezien dit één van JCI Arnhems projecten is, was het voor de leden van JCI Arnhem mooi en bijzonder te zien dat deze projectoren zo enorm goed bevallen en goed gebruikt worden.

Hypermodern

Na enige hilariteit bij het aantrekken van de beschermende blauwe wegwerkoveralls werd de groep naar het nieuwe operatiekamercomplex geleid. Willem-Jan nam de aanwezigen uitgebreid mee in de verschillende keuzes die tijdens het ontwerp zijn gemaakt. Het resultaat van al deze keuzes is een innovatief, hypermodern complex dat van de allerlaatste technieken op het gebied van communicatie, luchtbehandeling, routing en computertechniek is voorzien.